Güncel Haberler

Bakan Yumaklı: 81 İl Genelinde Yiyecek ve İçecek Üretim Yerleri Denetlenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Denetim Hamlesi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gastronominin sadece bir sektör olmanın ötesinde, bir ülkenin kültürü ve kimliği için önemli bir ifade biçimi olduğunu belirtti. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) etkinliğinde konuşan Yumaklı, tecrübe ve bilgi aktarımının sektörün gelişimine katkı sağladığını vurguladı.

Gıda Güvenliği İçin Yoğun Denetim

Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde her yıl ortalama 1 milyon 300 bin denetim gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu yıl 1 Ocak’tan itibaren 1 milyon 291 bin denetim yapıldığını belirten Yumaklı, 81 ilde yiyecek ve içecek üreten işletmelerin denetleneceğini ifade etti. “Gıda güvenilirliğinin kırmızı çizgileri var,” diyen Yumaklı, insan sağlığını tehlikeye atacak herhangi bir durumun kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Gıda İstihdamı ve İstihdamın Önemi

Yumaklı, gıda israfının yalnızca çevresel bir sorun değil, aynı zamanda bir ülkenin kaynaklarını heba etme durumu olduğunu söyledi. Her yıl yaklaşık 1,3 milyar ton gıda israf edildiğini belirten bakan, bu konunun göz ardı edilemeyeceğini vurguladı. Gıda israfı ile mücadele için sektörle birlikte uzun vadeli çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Coğrafi İşaretlerin Önemi

Bakan Yumaklı, coğrafi işaretlerin markalaşma sürecindeki önemine dikkat çekerek, Türkiye’de şu an 1798 ürün coğrafi işaret tescili almış durumda. Bu ürünlerin tanıtımı ve korunması için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Yumaklı, bu ürünlerin değer haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gıda güvenliği ve israf konularında daha fazla bilgi ve güncel gelişmeler için gundemnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu