Güncel Haberler

Kafein tüketimi Alzheimer semptomlarını azaltabilir


Fransız bir ekip, 2010 ve 2015 yılları arasında hafif bilişsel bozukluk veya Alzheimer tanısı alan hastalara ilişkin verileri inceledi.


Araştırmaya katılan 70 yaş üstü 263 kişi üzerinde klinik değerlendirmeler yapılarak kahve, çikolata, çay, gazlı içecekler gibi kafeinli besinlerin tüketim miktarları incelendi. Gönüllülere ayrıca MRI taramaları yapıldı ve kan ve beyin omurilik sıvısı (BOS) örnekleri verildi.


Günde ortalama 200 miligramın biraz üzerinde kafein tüketenler “düşük” kafein grubuna dahil edilirken, daha fazla kafein tüketenler “yüksek” kafein grubunda değerlendirildi. Veriler, daha düşük kafein tüketiminin hafıza problemleriyle ilişkili hafif bilişsel gerileme riskini artırdığını gösterdi. Düşük kafein grubundakilerin Alzheimer veya hafif bilişsel bozukluk tanısı alma riski yaklaşık 2,5 kat daha fazlaydı.


Beyin omurilik sıvısındaki proteinlerin analizi, düşük kafein kullanıcılarında belirli beta-amiloid protein türlerinde önemli farklılıklar buldu. Düşük miktarda kafein tüketenlerin beyinlerinde Alzheimer semptomlarıyla ilişkilendirilen beta-amiloid proteinlerinin daha fazla biriktiği gözlendi.


Bu çalışma, kafein tüketiminin Alzheimer semptomları üzerindeki etkilerini tam olarak anlamak için yeterli değildir, ancak kafeinin genel sağlık üzerindeki olumlu etkilerini destekleyen giderek artan araştırmalarla birlikte değerlendirildiğinde, sabah kahvesi veya öğlen çikolatasının önemli bir rol oynayabileceği muhtemeldir. rol. vücudun uzun yıllar boyunca sağlıklı kalmasında rol oynar.


Bu araştırma Alzheimer & Dementia dergisinde yayınlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu