Tam tahıllı ve glütensiz yiyeceklerde bile risk var! 25 yıllık sağlık koçu: “Bu yiyeceklerden uzak duruyorum”

25 yaşında sağlık koçu Tracy Campoli, “sağlıklı” etiketin etiketi ile pazarlanan bazı yiyeceklerin aslında ciddi sağlık riskleri olduğunu söylüyor. Vegan et alternatifleri, etin gerçek lezzetini yakalamak için yüksek miktarlarda tuz içerir. Bunun şişme, susuzluk, cildin şişmesi, kuru ve eski görünüm, hipertansiyon ve kalp krizi riskini artırabileceğinin altını çiziyor.
Yem Evet – Lebassie Indorall (Adfra
Campoli, kanola, ayçiçeği ve omega-6 tohum yağları, kolza tohumu yağı gibi hücrelerin yaşlanmasını hızlandırıyor.
Bir zamanlar “dostluklar olarak tanıtılan bu yağlar şimdi bazı uzmanlar tarafından seksen seksen olarak biliniyor. Aşırı tüketimin tip 2 diyabet, depresyon, migren ve obezite gibi sorunlara bağlı olduğunu da sözlerine ekliyor.
Tahıl bazlı ürünler ve glutensiz atıştırmalıklar da risklidir
Tam buğday ekmeği, müsli, glutensiz çılgın ve pirinç patlamaları Campoli’nin siyah listesinde. Bu ürünlerin gizli şeker ve emülsifine edilebilir maddeler içerdiğini ve kollajenin yıkılmasına yol açtığını ve kendini girbezle kendini ayıran cilde yol açtığını söylüyor.
Ultra ayrıntılı yiyecekler kilo vermeyi zorlaştırır
Yeni bilimsel araştırmalar, ultra ile ilgili gıdalar tüketiminin azaltılmasının kilo kaybını hızlandırdığını göstermektedir. Evde beslenenlerin çift ağırlık ile güçlendirildiği ve yemek arzusunun azaldığı gözlenmiştir. Bununla birlikte, bu gıdaların kan basıncı, kolesterol ve karaciğer fonksiyonu üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur.
Campoli’nin ipucu: doğal ve sınırsız yiyecekler
Sağlık koçu, dönüştürülmüş gıdalardan kaçınmanın, doğal gıda destekleriyle temasa geçmenin ve hem fiziksel hem de zihinsel sağlık için ev hazırlandığını vurgulamaktadır.